fbpx

Kvalikon hírlevél

Tisztelt Partnerünk!

Eddigi tapasztalataink alapján 2023 ismét a Lean, Kaizen éve lesz. A jelenlegi magas infláció, kamatok, növekvő bér, energia és anyag költségek mellett a vállalatoknak fokozott figyelmet kell szentelni a veszteségek csökkentésére és a hatékonyságnövelésre, így ismét előtérbe kerülnek a Lean és Kaizen tevékenységek, amelyeken keresztül az érintett munkatársak bevonásával jelentős megtakarításokat és termelékenység növekedés, hatékonyságnövelést lehet elérni. A Lean menedzsment nem egyszerűen költségcsökkentésről szól, hanem képesség fejlesztésről, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet magasabb hozzáadott értéket tudjon teremteni az érintett munkatársak bevonásával és munkájuk logikus megszervezésével, menedzselésével. Kaoru Ishikawa szerint, minden fejlesztés oktatással kezdődik és oktatással végződik. A tudás alapú gazdaságban a képzett, felkészült munkatársak tudnak nagyobb hozzáadott értéket teremteni. A Kvalikon csapata több, mint 20 éve oktatja és terjeszti a Lean módszereket Magyarországon, LEAN MASTERS PROGRAMUNK képzésein több, mint 8 000 fő vett részt az elmúlt években.

Az alap Kaizen menedzser és Lean menedzsment képzésünk számos további haladó programmal bővült az igényeknek megfelelően: Lean Black Belt képzés, Hoshin Kanri képzés, TWI képzés, Lean Vezetés – Coaching képzés, TPM Master képzés.

Szeretettel várunk minden jelentkezőt 2023-ban is a nyílt képzési programjainkon!

 

LEAN BLACK BELT KÉPZÉS

Felső szintű lean menedzsment továbbképzés. A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. A képzés során a résztvevők saját munkakörnyezetben pilot projekt keretében alkalmazzák a lean menedzsment elemeit és ezt az utolsó alkalommal prezentálják a többi résztvevőnek.

A képzés időpontja: február 16-17, 24, 27-28; március 6

Bővebb információ és jelentkezés

TPM MASTER KÉPZÉS

4 napos intenzív tréning program, amely a TPM rendszer bevezetésében és működtetésében aktívan résztvevő vezetőket, mérnököket készíti fel a rendszer bevezetésének eredményes támogatására. Kiknek ajánljuk: TPM vezetők, koordinátorok, karbantartási vezetők, lean menedzserek, műszaki vezetők, művezetők, folyamatmérnökök.

A képzés időpontja: február 22-23; március 1, 10

Bővebb információ és jelentkezés

TWI vezetőknek (az irányítás-menedzsment kulcselemei) – FRONT LINE LEADER KÉPZÉS

A direkt irányítók készségfejlesztésén keresztül az értékteremtő folyamatok irányításának következő szintre emelése. TWI alapokon, 21. szd-i fejlesztésekkel kibővített, nagymértékben gyakorlatias tematika alapján már „másnap használható” készségfejlesztés. Direkt irányítók, akiknek feladata az, hogy a hozzájuk tartozó terület teljesítményét a végrehajtók hatékony napi irányításával emeljék és folyamatosan fejlesszék – műszakvezetők, művezetők, csoportvezetők, technológusok, folyamatfejlesztéssel foglalkozók stb… (összefoglaló néven Direkt Irányító – Front Line Leader)

A képzés időpontja: Március 8-9

Bővebb információ és jelentkezés

LEAN VEZETÉS – LEAN COACHING KÉPZÉS

A Lean Management bevezetés támogatása. Olyan Lean szemléletű vezetők képzése, akik képesek lesznek eredményesen irányítani, támogatni a Lean menedzsment bevezetését saját szervezetüknél, és a gyakorlatban is eredményesen alkalmazzák a Lean szemléletű változáskezelési, coaching, kommunikációs, motivációs eszközöket.

A képzés időpontja: március 22-23, 31

Bővebb információ és jelentkezés

HOSHIN KANRI WORKSHOP

A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél.

 képzés időpontja: február 15-16

Bővebb információ és jelentkezés

FOLYAMATMÉRNÖK KÉPZÉS

A vállalatnál folyó folyamatszervezési, fejlesztési tevékenységek támogatása. Olyan gyakorlati szakemberek képzése, akik képesek a vállalatnál folyó termék-bevezetési, technológiafejlesztési, minőségfejlesztési, hatékonyságfejlesztési, sztenderdizálási projekteket, tevékenységeket támogatni, koordinálni. A képzés során a résztvevők saját munkakörnyezetben pilot projekt keretében
egy új folyamatot és/vagy gyártócellát, területet terveznek meg és készítik el annak szabályozásait a képzés végén az eredményeket prezentálják a képzés többi résztvevőjének.

A képzés időpontja: február 20-21; március 2-3, 9-10

Bővebb információ és jelentkezés

Céghez kihelyezett tréningekre és tanácsadási programokra kérje személyre szabott ajánlatunkat kollégáinktól. Képzéseinkről, programjainkról részletesen tájékozódhat honlapjainkon és aktuális tréningkalendáriumunkban.


TRÉNINGKALENDÁRIUM


További információk:

Kapinya Petra, Kvalikon Kft. 1112 Budapest, Jégvirág utca 12.

Tel/Fax: (06-1) 201-1235

kepzes@kvalikon.hu