fbpx

Letették a METRANS konténerterminál alapkövét

A 2023-ban megnyíló logisztikai csomópont további lendületet adhat Zalaegerszeg és a régió fejlődésének.

A METRANS Csoport több mint 40 millió eurós beruházásában egy új intermodális konténerterminál alapkövét tették le csütörtökön Zalaegerszegen. A létesítmény várhatóan 2023-ban kezdi meg a működését és 120 új munkahelyet teremt több lépcsőben. S általa a zalai megyeszékhely nagy jelentőségű nemzetközi logisztikai csomóponttá fejlődhet.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Az épülő terminál első, jelképes sínszakaszát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Angela Titzrath, a HHLA elnöke, Kiss Péter, a METRANS Csoport elnök-vezérigazgatója, Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Nagy László, a METRANS Konténer Kft. ügyvezetője helyezte el.


– Arra számítunk, hogy az adriai korridor kiemelt kereskedelmi útvonallá válik a következő években, és ebben Zalaegerszegnek kulcsszerepe lesz. Ma elinduló beruházásunk révén a város várhatóan nagy jelentőségű logisztikai csomóponttá fejlődik – hangsúlyozta az ünnepélyes alapkőletételen elmondott beszédében Kiss Péter elnök-vezérigazgató.

– A zalaegerszegi beruházás különösen fontos a HHLA számára, nemcsak a trieszti tengeri kikötővel való kapcsolat, hanem a délkelet-európai áruforgalom bővülése miatt is. Az új terminál Magyarország logisztikai csomópontként betöltött szerepét is tovább erősítheti Európa szívében – emelte ki beszédében Angela Titzrath, a HHLA elnöke.

Az új zalaegerszegi METRANS terminál várhatóan 2023-ban kezdi meg működését és több lépcsőben, összesen 120 új munkahelyet teremt. A projekt több mint 40 millió eurós beruházás keretében valósul meg, melyhez a magyar állam közel 4 milliárd forintos támogatást nyújt.

forrás: https://www.zaol.hu