fbpx
Logisztika napja rendezvénysorozat –  Csatlakozás a nyílt tudományról szóló állásfoglaláshoz

Logisztika napja rendezvénysorozat – Csatlakozás a nyílt tudományról szóló állásfoglaláshoz

A Magyar Logisztikai Egyesület a Logisztika Napja Rendezvénysorozat keretében csatlakozik a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kezdeményezett, nyílt tudományról szóló állásfoglaláshoz.

Az állásfoglalás célja a nyílt tudományra vonatkozó közös, szakmai konszenzuson alapuló, a tudomány világában jelenleg zajló paradigmaváltásra válaszoló állásfoglalás közzététele, amely, kapcsolódva a nemzetközi tudománypolitikai szervezetek ajánlásaihoz, valamint az Európai Unió vonatkozó szakpolitikai célkitűzéseihez, összefoglalja az Open Science-nek a magyar tudomány érdekeit és fejlődését legjobban szolgáló alapelveit és tevékenységi területeit. A nyilatkozat felhívja a hazai tudományos közösség figyelmét az új szemlélet jelentőségére és időszerűségére, stratégiai kérdéseire, valamint a nyílt tudománynak a nemzetközi együttműködésekben meghatározóbbá váló szerepére.

A Magyar Logisztikai Egyesület elkötelezett a nyílt tudomány iránt, és törekszik az állásfoglalásban szereplő elvek és gyakorlatok megvalósítására.

A csatlakozási oklevél átadására ünnepélyes keretek között kerül sor, 2022. április 21. napján, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal székhelyén.