fbpx

Megépül az M100 gyorsforgalmi út

Megépül az M100 gyorsforgalmi út, ezzel “régi és jogos igényük teljesül az Esztergomban és térségében élőknek” – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára közösségimédia-oldalán.

Schanda Tamás a bejegyzésében azt írta, hogyIDÉN A KIVITELI TERVEK ELFOGADÁSA ÉS A KÖZBESZERZÉS UTÁN KERÜLHET SOR A SZERZŐDÉSKÖTÉSRE ÉS A MUNKATERÜLET ÁTADÁSÁRA, ÍGY A JÖVŐ ÉV ELEJÉN MÁR AZ ALAPKÖVET IS LETEHETIK.Hozzátette, hogy Völner Pállal, a térség országgyűlési képviselőjével a napokban egyeztettek a Bicskétől Esztergomig kiépítendő négysávos útról, illetve a hozzá tartozó kesztölci üzemmérnökségi telep megvalósításáról.

A bazilika EsztergombanFORRÁS: PÉNZES GYÖNGYVÉR

Az államtitkár kiemelte, hogy Esztergom, Dorog és a környező települések vállalkozásai számára óriási előrelépés lesz az új út, hiszen így sokkal gyorsabban szállíthatják az áruikat. Az itteni cégek – mint például a Suzuki – rengeteg embernek adnak már így is munkát,

A JOBB KÖZLEKEDÉSI ÉS FUVAROZÁSI INFRASTRUKTÚRÁVAL PEDIG ÚJABB LEHETŐSÉGEK NYÍLHATNAK ELŐTTÜK, ÍGY TOVÁBB ERŐSÍTHETIK A TÉRSÉG GAZDASÁGÁT.

Az is fontos, hogy a térségben élő családok így biztonságosabban és gyorsabban juthatnak el az autópályához vagy a fővárosba, a kirándulni, túrázni vágyók pedig hamarabb érhetik el a Pilis és a Gerecse csodálatos helyeit – olvasható az államtitkár bejegyzésében.

Forrás: https://www.origo.hu