fbpx
MVSZ Tavaszi konferencia

MVSZ Tavaszi konferencia

Az MVSZ missziójának tekinti a vámszakmai ismeretek széleskörű megosztását, mert hisszük, hogy ezen információk nemcsak a szűk szakmai környezetünk, hanem az export-import ügyletekben résztvevő, az ellátási láncok elemeit adó logisztikai-szállítmányozói vállalkozások számára is fontosak lehetnek. Ennek érdekében megfogalmazódott bennünk az a célkitűzés, hogy időszakonként igyekezzünk olyan szakmai rendezvényeket létrehozni, amely ezen szélesebb szakmai körnek szólnak és a vámügyi kapcsolódási pontokra irányítják a figyelmet.

Örömmel osztom meg a 2023. április 14-15. között tartott idei Tavaszi Konferenciánk felhívását annak érdekében, hogy segítségüket kérjük rendezvényünk hirdetésének megosztásában a tagságuk felé.

A konferenciát elsősorban személyes jelenléttel szeretnénk megtartani, de biztosítjuk az ONLINE részvétel lehetőségét is, és közvetítjük a TEAMS alkalmazáson keresztül az előadóteremben tartott előadásokat, illetve a regisztrált résztvevőknek elérést biztosítunk a konferencia anyagaihoz is.

 

Kiemelt témáink:

  1. Adópolitikai aktualitások,
  2. Vámunió reformja
  3. Ellenőrzési irányok 2023
  4. Körforgásos gazdaság- a kiterjesztett gyártói – és importőri – felelősség
  5. A harmadik országos közúti és a vasúti határátkelőhelyeken az áruforgalom gyorsításának jelenlegi helyzete, lehetőségei 
  6. Vámszakmai aktualitások 2023
  7. ESG- Vállalati fenntarthatóság
  8. Váminformatikai fejlesztések vámszakmai és informatikai szempontból
  9. Uniós körkép
  10. Trade Compliance munkacsoportunk bemutatkozása és a karbonvám szabályozásra való felkészülés
  11. ADÓMŰHELY – eÁFA felkészülés
  12. TERMÉKDÍJ MŰHELY – Körforgásos gazdaságra átállás gyakorlati kérdései – Kiterjesztett gyártói és importőri – felelősség
  13. VÁMMŰHELY – Áruátengedést követő ellenőrzések és önellenőrzések alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai és jogalkotási javaslatok egyeztetése

 

Kérjük, hogy a vám, adóügyi és termékdíj témakörökkel kapcsolatos szakmai kérdéseik előzetes megküldésével segítsétek előadóink felkészülését.

Az írásbeli kérdéseket 2023. április 7-ig várjuk az info@vamszovetseg.hu e-mail címre vagy a jelentkezéssel együtt az elektronikus adatlapon is megadható.

A szállodai költségek ellensúlyozására az MVSZ elnöksége -10% Earl Bird kedvezmény biztosításáról döntött a legkésőbb 2023. március 28-án beérkező személyes jelenlétre szóló jelentkezésekre.

Jelentkezni az MVSZ Képzési Központ honlapján (www.vamkepzes.eu) található elektronikus jelentkezési lapon lehet 2023. április 7-ig, amelynek linkje: https://vamkepzes.eu/index.php?option=com_visforms&view=visforms&id=12

A konferenciával kapcsolatban érdeklődni vagy árkalkulációt kérni emailen az info@vamszovetseg.hu emailcímen, vagy Gubrán Georgina Lina titkárságvezetőnknél +36-70-9678900 és Görög Mária titkársági asszisztensnél a +36-70-9678860 mobilszámon lehet.

Az előzetes programtervet csatolom, a felkérések még folyamatban vannak. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!