fbpx

MVSZ Tavaszi Konferencia.

Az MVSZ missziójának tekinti a vámszakmai ismeretek széleskörű megosztását, mert hisszük, hogy ezen információk nemcsak a szűk szakmai környezetünk, hanem az export-import ügyletekben résztvevő, az ellátási láncok elemeit adó logisztikai-szállítmányozói vállalkozások számára is fontosak lehetnek. Ennek érdekében megfogalmazódott bennünk az a célkitűzés, hogy időszakonként igyekezzünk olyan szakmai rendezvényeket létrehozni, amely ezen szélesebb szakmai körnek szólnak és a vámügyi kapcsolódási pontokra irányítják a figyelmet.

A következő programunk a tavaszi Konferenciánk 2021. március 19-20. között, amelyre ismét szeretettel várjuk a társzervezeti tagokat is, így segítségüket kérjük rendezvényünk hirdetésének megosztásában a tagságuknak való megküldéssel, hirdetéssel.  Jelen programunkat a felhívásban foglaltak szerint az MVSZ egyéni/pártoló tagjainak biztosított kedvezményes részvételi díj ellenében tudják a tagjaik elérni.

A hagyományoknak megfelelően a kétnapos programban a jelenleg is a legaktuálisabb kérdésekre fókuszálunk.

Kiemelt szakmai témák:

  • Adópolitika, adó-és vámügyi jogszabályváltozások
  • Brexit alkalmazási tapasztalatok, Észak-ír Protokoll
  • E-kereskedelem új rezsim 2021. július 1.
  • Vámszakmai és rendészeti aktualitások (szervezeti változások, Brexit, Covid-19 áruforgalom, EKAER, Bireg)
  • Uniós körkép – Brüsszeli Állandó Képviselet bejelentkezése
  • Az informatikai fejlesztések
  • ADÓMŰHELY- online számla tapasztalatok és digitális archiválás
  • JÖVEDÉKI MŰHELY – szervezeti változások, aktualitások
  • VÁMMŰHELY – vámérték egyszerűsített megállapítása, különleges vámzárak alkalmazása, gyűjtő/részrakós szállítmányok, ügyféli regisztrációs kérdések (EGYKE, EORI, VPID)

A pénteki vezetői nap szakmai blokkjai után ismét beillesztettünk világgazdasági előadást is, hisz az amerikai elnökválasztás fordulata és a protekcionizmus, a globalizáció sérülékenysége és az ezekből kirajzolódó (kényszer)pálya lehetőségei különösen érdekesek lehetnek a nemzetközi áruforgalomban résztvevő gazdálkodók számára.

A jelentkezéseket 2021. március 16-ig emailben megküldött jelentkezési lapokon várjuk az info@vamszovetseg.hu címen, a regisztrációt haladéktalanul visszaigazoljuk, az online bejelentkezéshez szükséges belépési információkat pedig március 18-án küldjük meg, és ezen a napon biztosítunk majd lehetőséget az online alkalmazásokra való belépés tesztelésére is azok számára, kik szükségét érzik.

A programunkat a MS TEAMS alkalmazással valósítjuk meg. Az alkalmazás használata könnyen és gyorsan megvalósítható a résztvevők számára.

Üdvözlettel:

 

Tolnainé dr. Tóth Veronika

főtitkár

Magyar Vámügyi Szövetség

1131 Budapest Rokolya u. 25.

Tel:+36-70/399 9664

Tel/Fax:06-1-2380054

Email: tolnaine.tothvera@vamszovetseg.hu