fbpx

MVSZ – Visszaváltási rendszer továbbképzés termékdíj ügyintézőknek

Szeretném ezúttal figyelmükbe ajánlani Kovács Csaba kollégánk újabb ONLINE szakmai oktatási napját 2023. november 9-énVisszaváltási rendszer továbbképzés termékdíj ügyintézőknek” címmel, amely az EPR szabályozás újabb elemét, a visszaváltási rendszert helyezi fókuszba a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerrel való rendszertani kapcsolata, illetve a szabályozási megoldások bemutatásával.

A programra jelentkezni a weboldalunkon keresztül az alábbi linken található elektronikus jelentkezési lapon lehet: https://mvsz.eu/visszavaltasi-rendszer-tovabbkepzes-termekdij-ugyintezoknek-2023-11-09/

A továbbképzést bejelentett felnőttképzésként valósítjuk meg, a Felnőttképzési Szerződés az elektronikus jelentkezési lap adateleminek megadásával és beküldésével, valamint a jelentkezés visszaigazolásával jön létre, az adatszolgáltatást elvégezzük, és a résztvevők – ha igénylik – tanúsítványt kaphatnak a továbbképzés teljesítéséről. A költségviselő cégek az kurzus költségét ráfordításként levonhatják a társasági adó alapjából.

Már most jelzem, hogy az MVSZ Képzési Központ januárban termékdíj ügyintéző képzést tervez indítani, amely már a kiterjesztett gyártói felelősségi körre vonatkozó szakmai tartalom beépítését is biztosítja, a évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáink Kovács Csaba és Borsányi-Bognár Levente kollégáink oktatói közreműködésével. Ehhez a felhívást november közepén tervezzük majd kiküldeni.

Mindehez pedig egy jogalkotási aktualitás is társul, az Energiaügyi Minisztérium honlapján a tegnapi nappal tették ki társadalmi egyeztetésre a termékdíj törvény módosítását, amelynek anyagait ezen a linken lehet elérni: https://kormany.hu/dokumentumtar/a-kornyezetvedelmi-termekdijrol-szolo-tervezet-tarsadalmi-egyeztetese

A tervezettel kapcsolatos észrevételeket október 24-ig várja a tárca.