fbpx
Öttengelyes delta robot a könnyű termékek komissiózásához

Öttengelyes delta robot a könnyű termékek komissiózásához

Az új FlexPicker® IRB 365 komissiózó robot kategóriájában a leggyorsabb a maximum 1,5 kg igénybevételt jelentő komissiózási és csomagolási feladatok végrehajtásában.

Az ABB az IRB 365-tel bővíti FlexPicker® delta robotportfólióját. Az IRB 365 öt tengelyével és 1,5 kg hasznos teherbírásával egyszerre rugalmas, és kategóriájában a leggyorsabb megoldást kínálja a könnyű csomagolt termékek, például sütemények, csokoládék, paprikák, cukorkák, kisméretű üvegpalackok és csomagok pozícióba állításához.

Az e-kereskedelem növekedésére és a polcra kész, csomagolt áruk iránti növekvő keresletre reagálva az ABB az IRB 365-öt olyan gyártási területekhez fejlesztette ki, mint az élelmiszer- és italgyártás, a gyógyszeripar és a fogyasztási cikkek szegmense, ahol a gyártósor sebessége és adaptálhatósága alapvető fontosságú.

„Az IRB 365 1 kg-os termékeket 90 szedés/perc sebességgel képes komissiózni, és a kívánt pozícióba állítani,”

– nyilatkozta Roy Fraser, az ABB Robotika üzletágának globális termékmenedzsere.

„Ügyfeleink az tapasztalták, hogy az online vásárlás növekedése megnöveli a polcra kész, csomagolt áruk iránti keresletet, ezért e növekvő keresletre reagálva kifejlesztettünk egy új delta robotot, amely megfelel a gyártás területén jelentkező kihívásoknak. Azáltal, hogy percenként több terméket kezel, az IRB 365 robot növeli a termelékenységet, miközben időt és energiát takarít meg, s ezáltal hatékonyabbá teszi a termelést.”

Az IRB 365 az alkalmazások széles körében alkalmazható, így például kiválóan alkalmas a termékek pozícióba állítására, fentről történő bepakolására, másodlagos (vagy gyűjtő) csomagolására, a palackok kezelésére, rendezésére, a 3D-s szedésre, adagolásra és a csomagok válogatására is. Az OmniCoreTM C30 vezérlővel – amely jelenleg a piacon elérhető legkisebb delta robotokhoz rendszeresített vezérlőnek számít – működtetett rendszer a kategóriájában a legjobb mozgásvezérlést, beépített digitális csatlakoztathatóságot és több mint 1000 további szoftver-/hardverfunkciót kínál, amelyek készen állnak a jövőbeli igények és követelmények kielégítésére.

Az ABB PickMaster® Twin szoftverének köszönhetően az IRB 365 a digitális ikertechnológia segítségével napok helyett órák alatt integrálható a csomagolósorokba, ami az átállási időt órákról percekre csökkenti.

Az ABB komissiózó és csomagoló robotok portfóliója legújabb tagjának számító IRB 365 más robotokkal, köztük az IRB 390-nel is párosítható, hogy a néhány grammtól a 15 kg-ig terjedő tartományban tudjon terheket felvenni, kezelni és csomagolni.

 

Forrás: muszaki-magazin.hu