fbpx
PÁLYÁZZ A HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJRA!

PÁLYÁZZ A HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJRA!

NEM MINDEGY, HOL ÉS HOGYAN ÉLÜNK!
– Holnap városáért Díj 2023.


2023-ban ismét meghirdetésre kerül a Holnap városáért Díj, melyre először – a City Hungary Program részeként – 2013-ban először lehetett pályázni. A Holnap városáért Díj védjegyhasználatára önkéntes a pályázat.

Regisztrációs határidő: 2023. július 14, 24.00 óra

Pályázati anyagok leadási határideje: 2023. július 20.

 

A COVID világjárvány miatt korlátozások számos város élhetőségét alapjaiban megváltoztatta: a szociális érintkezések minimálisra csökkentése, hisz bezártak az éttermek, kávézók, személyes találkozóhelyek … A helyi gazdaságok is szembesültek a következményekkel: home office általánossá tétele, egyes infrastrukturális, innovatív eszközök intenzívebb használata… A szállítási, közlekedési értéklánc megszakadása … Mind-mind hatással volt és van a városok fenntartható modelljére. Az, hogy mi változott meg esetlegesen, a hogyanokra fogunk választ kapni a pályázóktól.

„Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége.

Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve, más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé a települések.

Ehhez ösztönző erő lehet, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkáinkra. Erősségeinkre építkezve tudunk tovább fejlődni. Ezért indult útjára a nemzeti városdíj, a Holnap városáért Díj 2013-ban.” idézte fel Takács Júlia a City Hungary alapító-ügyvezetője.

Amikor a 2006-ban elindított CSR Hungary (vállalati felelősség és fenntarthatóság) mellett helyet kapott 2013-ban a társmárka City Hungary, akkor abból indultunk ki, hogy a CSR Hungary fókuszában a cégek/vállalkozások állnak. Viszont minden cégnek, vállalkozásnak harmonikus kapcsolatot kell kialakítani a helyi közösséggel. A településsel, a várossal, ahol tulajdonosai, munkavállalói élnek és dolgoznak. Természetesen a működéshez szükséges fenntartható rendszerek (infrastruktúra, önkormányzat vezetés, közművek, kultúra stb.) színvonala, minősége sem elhanyagolható tényező. Így logikusan következett az, hogy a City Hungary – a cégek fenntartható működését is segítve – a fenntartható városmodellt állította középpontba. Nem kizárólag zöld aspektusból megközelítve. Hisz a város, a település az emberi aspektusokat (kultúra, oktatás, egészség) is figyelembe kell, hogy vegye.”

A Holnap városáért Díj mellé állt az alapítástól kezdve fővédnökként dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, az Ember Erőforrás Minisztérium alapító minisztere.

Főpartnereink, kiírók a kezdetektől:

  • az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
  • Pest megye Önkormányzat
  • Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége
  • Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara
  • Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
  • Magyar Logisztikai Egyesület
  • Magyar Innovációs Szövetség

Pályázható kategóriák:

1/ Az intelligens, okos városért

2/ A tiszta városért – a felelős hulladékgazdálkodásért

3/ Természeti erőforrás-hatékonyság (föld, víz, levegő védelme, energia…)

4/ Üzlet a városért

5/ Fenntartható közösségek – a kultúra, művészet és a szellemi örökség megőrzéséért

6/ Mozgásban a város – a fenntartható szállításért és közlekedésért

7/ Egészséges városért

8/ Fenntartható városért (rendszer szintű fenntartható városmodell)

A regisztráció határideje: 2023. július 14.

A pályázati anyagok leadási határideje: 2023. július 20.

Lásd a részletek itt:

https://www.cityhungary.eu/holnapvarosaertdij/nevezes/

További információ:

takacs.andrea@atlantispress.hu

+361-352-0957