fbpx

Régi-új elnök a HUNGRAIL élén

A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület szavazati joggal rendelkező tagvállalatai írásbeli döntéshozatallal, többségi döntésükkel Mosóczi Lászlót választották meg az egyesület új elnökévé. A vasúti ágazatban vállalati és kormányzati szinten is jelentős jártassággal bíró szakember 2010 és 2016 között már elnökként vezette a szervezetet. A HUNGRAIL elnöksége Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának elnökségi tagságáról is döntött.

2022. augusztus 18-tól Mosóczi László, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszteri tanácsadója, a MÁV Zrt. vasút-szakmai főtanácsadója a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület új elnöke. A közgyűlés döntésének értelmében a megbízatás 2027. május 30-ig szól. A megválasztott elnök 2022-ig az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért, korábban helyettes államtitkárként dolgozott. Előzőleg a vasúti szektorban meghatározó állami vállalatok – köztük a MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt. és a NIF Zrt. – felsővezetőjeként tevékenykedett. Széleskörű tapasztalata nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület kormányzati szinten is sikeres szakmai érdekképviseletet folytathasson.

A HUNGRAIL elnöksége arról is döntést hozott, hogy Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója 2022. augusztus 18-tól az egyesület elnökségének tagja. Pafféri Zoltánt idén június 16-tól nevezték ki a MÁV Zrt. élére, korábban helyettes államtitkárként az állami vállalatokért, köztük a vasúttársaságért is felelt. Közel tíz évig dolgozott a vasúti szektorban, 2020-tól pedig a Volánbusz Zrt.-t vezette.