fbpx
Robbantott a piacon az összecsukható konténert gyártó magyar startup

Robbantott a piacon az összecsukható konténert gyártó magyar startup

Működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el a Continest Technologies Zrt., amely innováció fókuszú mérnöki vállalatként a logisztika és az ideiglenes infrastruktúra piacának megreformálásán dolgozik. Az összecsukható konténereket fejlesztő társaság 2019-es alapítását követően, 2020-ban nagymértékben növelte árbevételét, és sikeressé vált a nemzetközi piacokon is. A konténertechnológia-fejlesztés területén kivívott piacvezető szerep megtartása mellett a Continest tervei között az is szerepel, hogy megoldásai révén a koronavírus-járvány utáni gazdasági újraindulás egyik kiemelt szolgáltatója legyen.

 

Az előző évi (félévi) 65 millió forint os árbevétel utáni dinamikus növekedés magyarázata, hogy a konténertechnológiát fejlesztő vállalat a pandémia idején gyorsan alkalmazkodott a piaci igényekhez, és a skálázható termékeivel gyorsan reagált a megváltozott piaci viszonyokhoz. Az innovatív technológiákat integráló konténerek fejlesztése során így került be a rendszerbe olyan szolgáltatási csomag, mint az elektromos ellátás, a napelem és akkumulátor rendszerek, a vizesblokk egységek, illetve a védelmi ipar területén különös jelentőséggel bíró ballisztikus rendszerek.

A Continest üzleti stratégiája jelenleg négy területre fókuszál: a legkülönfélébb medikai, védelemiipari, rendezvényipari, valamint az úgynevezett „urban” jellegű (például lakossági, oktatási projektek) igényeket kiszolgálókra. A cég konténerflottájából az elmúlt években csaknem 750 alkalommal történt bérbeadás – 15 európai országba.

Kis-Márton Vidor vezérigazgató és Tegzes Dániel stratégiai igazgató (Continest)
Kis-Márton Vidor vezérigazgató és Tegzes Dániel stratégiai igazgató (Continest)
Kép: Németh Dániel

A vállalat fejlesztéseinek kiemelt része a koronavírus-járvány elleni küzdelem és az egészségügyi szervek munkájának segítése. Gyorsan üzembe helyezték az első mobil Covid-19 mintavételi pontot a budapesti Fájdalom Ambulancia megbízásából, majd szeptemberben átadták a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen üzemeltetett mobil konténerlabort is. Ezzel a társaság belépett a kiemelkedő jelentőséggel bíró medikai szegmensbe is.

A Continest egy olyan iparágat indít újra Magyarországon, amely hosszú évtizedek óta ugyanazon a technológián alapul és nem követte le a piaci trendeket, sem pedig a globálisan átalakuló igényeket. A megoldásainkka olyan innovatív integrátor szerepet töltünk be a piacon, amely a legkülönfélébb iparágakban nyújt megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. Szeretnénk úttörők lenni a konténerpiac megreformálásában, ezért jelenleg is azon dolgozunk, hogy megnyithassuk az első hazai gyárunkat, amellyel újraindulhat a hazai konténergyártás – mondta el Kis-Márton Vidor, a Continest vezérigazgatója.

Forrás: https://www.napi.hu