fbpx
Tovább erősíti a kisméretű robotok vezérlését a KUKA

Tovább erősíti a kisméretű robotok vezérlését a KUKA

Számos KUKA ügyfél, aki már sikeresen használja a KR Cybertech nano családba tartozó in-line csuklós robotokat, olyan rendszert szeretett volna, amely közvetlenül konnektorból származó árammal működik. Az augsburgi automatizálási szakértők gyorsan reagáltak erre a speciális igényre. Áprilistól az új KR Cybertech nano generáció a kisméretű robotokhoz való KR C5 micro robotvezérlővel is használható!

 

Legyen szó nyomtatott áramkör összeszerelésről, festésről, ragasztásról, megmunkálásról, polírozásról, csomagolásról vagy akár ívhegesztésről, a KR Cybertech nano robotok új generációja a legkülönbözőbb kihívásokat is maradéktalanul teljesíti.

A robotokat ráadásul a folyamatos pályamozgások kiemelkedő pontossága is jellemzi. Eddig KR C5 S-méretben voltak kaphatók. A KR Cybertech nano 2022 áprilisától a KR C5 micro hat beépítési pozíciójával is használható, így tökéletesen megfelel a kompakt cellakialakításnak. Az új, azonnal megrendelhető kombináció lehetővé teszi a transzformátor nélküli robotüzemet is.

Minden helyzetben kimagasló precizitás

A KR Cybertech nano család robotjai az elektronikai iparban különösen keresettek. Ráadásul egyre több ágazatban használják őket, például az élelmiszeriparban is. A KR Cybertech nano család ezekhez az alkalmazásokhoz is megfelelő funkciókkal rendelkezik. „Az alacsony, 6 és 10 kilogramm közötti hasznos teherbírással rendelkező, transzformát nélküli robot kategóriában egyre nagyobb a kereslet a rugalmasan használható robotok iránt” – jegyzi meg Markus Hollfelder-Asam, a KUKA portfóliómenedzsere. „A KR C5 micro esetében egy normál 220/230 voltos aljzat is megfelelő a legtöbb esetben. A rendszer így sokkal megbízhatóbb, valamint időt és pénzt takarít meg – például az egyébként szükséges helyi infrastruktúra adaptálásához.”

Az áramvonalas kialakításnak és a kompakt csatlakozópanelnek köszönhetően a KR Cybertech nano kisebb helyet igényel, így szűk cellákba is be lehet építeni. A KR C5 micro szintén csökkentett helyigényű – köszönhetően a 70 százalékkal kisebb kialakításának, valamint a KR C4 kompaktnál több mint 50 százalékkal kisebb befoglaló méretének. Mérete és mindössze 9 kilogrammos súlya széles körű telepítési lehetőségeket tesz lehetővé. „A KR Cybertech nano bármilyen beépítési pozícióban – például padlóra, mennyezetre és falra – jól illeszkedik, legyen szó bármilyen szögről” – emeli ki Hollfelder-Asam. „A vezérlő ehhez hasonlóan lehetővé teszi a különféle szekrény-, állvány- és önálló telepítési pozíciókat – a KR C5 micro esetében akár hat különböző telepítési pozíció is lehetséges.”

Jelentős energiamegtakarítás, a teljesítményt érintő kompromisszum nélkül

A KR C5 micro energiaoptimalizált szervovezérlő kialakítással rendelkezik – energiatakarékos üzemmódban az energiafogyasztás a KR C4 kompakthoz képest több mint 50 százalékkal csökken. A KR Cybertech nano régi generációjáról az új generációra való átállás egyszerű, mivel a furatmintái, a méret, a szerelő karima és az egyes tengelyek kiegészítő terheléseinek a helye is változatlan maradt.

A portfóliómenedzser azt is hangsúlyozta, hogy a kisebb vezérlőre való váltás a robot jellemzői, a tengelyek sebessége és gyorsulása tekintetében nem jár nagy eltéréssel. „A legtöbb KR Cybertech nano alkalmazásnál azonban csak kisebb teljesítménycsökkenést tapasztalunk a KR C5 micro esetében” – véli Hollfelder-Asam. „Az új kombináció tehát képes mindarra, amire az elődje a KR C4 Compact – gyakran még többre is, mindez pedig az alkalmazások széles körében nagyon vonzóvá teszi.” A KR C5 S-Size kombináció csak azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akiknek már most is a legnagyobb teljesítményre van szükségük, és teljes mértékben ki szeretnék használni a dinamikus üzemmód előnyeit.

A KR C5 micro és a KR Cybertech nano csomag január 15. óta előrendelhető. Markus Hollfelder-Asam a következőképpen foglalta össze a tényeket: „A kombináció hatékony választ ad a piac igényeire. Számos előnnyel jár, nagyon hasznos a szűk helyeken, és kifejezetten rugalmasan használható.”

További információkért a KR Cybertech nano és KR C5 microval kapcsolatban, látogasson el a KUKA AG weboldalára!

Forrás: https://autopro.hu