fbpx
Vám, jövedéki és termékdíj asszisztensi képzés

Vám, jövedéki és termékdíj asszisztensi képzés

Az MVSZ missziójának tekinti a vámszakmai ismeretek széleskörű megosztását, mert hisszük, hogy ezen információk nemcsak a szűk szakmai környezetünk, hanem az export-import ügyletekben résztvevő, az ellátási láncok elemeit adó logisztikai-szállítmányozói vállalkozások számára is fontosak lehetnek.

Ez alkalommal arról szeretnék hírt adni, hogy szeretném megosztani a Vám, jövedéki és termékdíj asszisztensi képzésünket.

A képzés célja a szakmai karrier megalapozása, amivel a képzés eredményes befejezése után a szakemberek alkalmasak lesznek a vám, jövedéki és termékdíj asszisztensként érdemben elvégezni a kereskedelmi ügyeleteknél felmerülő részfeladatokat, az ügyintézői munkakörben foglalkoztatottak felügyelete és irányítása mellett.

Szakmai képzésünk 120 órás, mely a programkövetelmény szerinti kimeneti kompetenciákra készít fel (plusz EPR elemekkel kiegészítve) az alábbi tematikai egységekkel: áruosztályozás, vám, jövedéki és termékdíj és ügyvitel alapismeretek. A képzést személyes én online tartott, elméleti és gyakorlati kontakt órákkal, és az e-learning felületre feltett szakmai anyagokkal, gyakorló anyagokkal végzett önálló tanulással valósítjuk meg. A képzés egy online záróvizsgateszttel ér véget, amely minőségbiztosítási céllal és a képzésen megszerezett tudás mérésére szolgál, de nem azonos a szakképzettséget tanúsító szakmai vizsgával (az külön vizsgaközpontban történik, amelyre a csoportnak időpontot szerzvetünk).

 

A képzés indulása:

  1. a képzés 2023. október 28-án kezdődik és március 2-án konzultációval ér véget
  2. szombati oktatási napokkal (6/8 tanórás oktatási napok)
  3. a képzési csoport 20 fős jelentkezés esetén indul, a csoportba maximális létszáma – a valóban hatékony ismeretszerzés érdekében – 30 fő.

 

Az ASSZISZTENS-i képzés áránál is biztosítjuk az MVSZ logisztikai társszervezeteinek (MLBKT, MSZSZ, MLE, MLSZKSZ) és az MVSZ Képzési Központhoz együttműködési szerződéssel kötődő társszervezetek felé a tagsági kedvezményt, a csoportos, a törzsvásárlói, és a speciális személyi kedvezmények mellett.

A pontos tanmenet ütemezést és a részleteket az MVSZ weboldalán a Képzési Központ vámügyintézői képzésre vonatkozó információinál lehet megtekinteni, ezen a linken: https://mvsz.eu/kepzesi-kozpont/szakmai-kepzesek/vam-jovedeki-es-termekdij-asszisztens-kepzes/

 

Az ASSZISZTENSI képzésre jelentkezni az új weboldalunkon az alábbi linken található elektronikus jelentkezési lapon lehet: 2023. október 24-ig  https://mvsz.eu/kepzesi-kozpont/szakmai-kepzesek/vam-jovedeki-es-termekdij-asszisztens-kepzes/

A linken található jelentkezési lapon az értettségi tanúsítvány másolatát kérjük feltölteni!

Akik érettségivel rendelkeznek, az asszisztensi munkakörbe már ezzel a képzéssel bekerülhetnek és a jövő őszi vámügyintéző képzésünkben folytathatják a karrierútjukat.

Azoknak a cégeknek is ajánljuk, akik saját nevelésű munkaerőt szeretnének elérni hiszen a szombati képzési napokkal a hétközbeni foglalkoztatás melletti tanulás hatékony fejlődést biztosíthat.