fbpx

Vámügyintézői munkaerőpiaci felmérés 2022

Tisztelt Kollégák! Tisztelt Tagjaink!

A Kibővített Elnökségünk 2022. február 17-i ülésén javaslatot kaptunk arra vonatkozóan, hogy a vámügyintézői szakemberekre vonatkozó munkaerőhiány okán ismételjük meg a 2016-os anonim felmérésünket, hogy összehasonlítást lehessen végezni az elmúlt öt évben végbement munkaerőpiaci változásokról, elemezni lehessen a folyamatokat és esetleg a szolgáltatószektor ezen szegmensére vonatkozó trendet lehessen felvázolni. Sokan jelezték azt is, hogy a felmérés publikált statisztikai megállapításai segíthetik a vállalati erőforrás-gazdálkodási döntéseket is. Ennek érdekében szeretnénk megismételni a korábbi felmérést.

A felmérés célja most is az, hogy átfogó képet kapjunk a vámügyintézői munkakörrel kapcsolatban elvárt szakmai kompetenciákról, a jelenlegi képzettségi szintről és a bérszínvonalról, annak érdekében, hogy az érdekképviseleti és oktatási tevékenységünket a jövőben még hatékonyabban tudjuk kifejteni ezen a területen.

Az online kérdőív kitöltése anonim módon történik. A Magyar Vámügyi Szövetség nem gyűjt olyan adatot, amely alapján a kérdőív kitöltője beazonosítható. Az adatgyűjtés célja kizárólag a vámügyintézői munkakörrel kapcsolatos statisztikai adatgyűjtés, amelyet a Magyar Vámügyi Szövetség saját szakmai érdekképviseleti céljaira használ fel, illetve a feldolgozott adatokat e célokkal összhangban publikálja.

Kérjük, hogy szánjanak pár percet a kérdőív kitöltésére, ezzel támogatva a vámügyintézői szakma továbbfejlesztése érdekében végzett munkánkat.