fbpx

Vezetőváltás a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt.-nél

A Rail Cargo Austria (RCA) Felügyelőbizottsága új vezetőket nevezett ki a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt. és a Rail Cargo Operator – Hungaria Kft. vállalatok élére.

Magyarország legnagyobb intermodális konténerterminálja, a Rail Cargo Terminal – BILK új vezérigazgatója Czöndör Attila. A 45 éves jogi szakokleveles közgazdász Lippai Viktort váltja, aki négy évig töltötte be ezt a pozíciót.

Czöndör Attila 14 éve dolgozik különböző pénzügyi vezetői beosztásokban a vállalatcsoportnál. Vasúti karrierjét a MÁV Cargo Zrt.-nél, a befektetői kapcsolatokért felelős vezetőként kezdte. A társaság 2008-ban lezárt privatizációját követően először portfóliókezelési, később üzletfejlesztési vezetőként folytatta tevékenységét a Rail Cargo Hungariánál.

Ezen időszak alatt hosszabb ideig ellátta a BILK Kombiterminál Zrt. Felügyelőbizottságának elnöki feladatait is. A németül anyanyelvi szinten és angolul kiválóan beszélő szakember 2019-ig a Rail Cargo Logistics – Hungaria pénzügyi és kontrolling vezetője volt, majd 2020 végéig Bécsben az RCA Igazgatóságának munkáját támogatta.

Lippai Viktor a Rail Cargo Operator – Hungaria ügyvezetésének új tagja. A Rail Cargo Hungaria korábbi Business Unit MACE vezetője abban az időszakban vette át a Rail Cargo Terminal – BILK irányítását, amelyben ugrásszerűen emelkedett a Magyarországra irányuló kínai konténerforgalom. A sikeres akvizíció eredményeként bővült a terminál kapacitása, a vezetésével végrehajtott fejlesztések révén pedig korszerűsödött gépparkja, valamint az alkalmazott technológia. Az általa irányított digitalizációs programoknak köszönhetően jelentősen javult az ügyfélkiszolgálás színvonala.

Lippai Viktor az RCO – HU ügyvezető igazgatójaként továbbra is fontos szerepet vállal a konténerforgalom kiemelkedő minőségű biztosításában a partnerek számára.

Forrás: https://logisztika.com/