fbpx

VGP Park Győr

Elkezdődtek a VGP Park Győr Béta kivitelezési munkálatai, megkötötték az első bérleti szerződést.

A VGP, mint a logisztikai és félipari ingatlanokat fejlesztő vezető európai vállalkozás megkezdte az új VGP Park Győr Béta kivitelezési munkálatait. Ezzel egyidőben megkötötték az első bérleti szerződést is.

A meglévő VGP Park Győr közelében épülő új VGP Park Győr Béta lesz a VGP második parkja Győrben. A park Győr iparterületén található, körülbelül 4 km-re az M1-es autópályától, amely összeköti Budapestet és a szomszédos fővárosokat, Bécset és Pozsonyt. Győr Magyarország északnyugati régiójának ipari, gazdasági, üzleti, oktatási és kulturális központja, az egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő város az országban. A régió fővárosaival közvetlen összeköttetéssel rendelkező város stratégiai szempontból előnyös elhelyezkedésének köszönhetően bizonyítottan logisztikai csomópont. Ezenkívül a város számos autóipari beszállítónak is otthont ad.

Az új park minőségi infrastruktúrát, többek között kiváló közlekedési kapcsolatokat kínál. Győr, valamint a várost körülvevő régió több mint 250 000 ember otthona, így biztosított a szakképzett munkaerő rendelkezésre állása. A park két épületből áll majd, és összesen 46 000 m2 kiadható területtel rendelkezik. A létesítmény megfelelő teret kínál logisztikai, könnyűipari gyártási és kereskedelmi tevékenységekhez.

Az épületek a BREEAM-rendszer Very Good minősítésével rendelkeznek majd, ami igazolja, hogy a kivitelezési munkálatok során érvényre jut a környezeti fenntarthatóságot érintő megközelítés, egyúttal pedig javul a potenciális termelékenység, továbbá az épületfelhasználók kényelme és jólléte. Az első kivitelezés alatt álló épület teljes kiadható területe körülbelül 13 000 m2 . Az épület terv szerint 2022 márciusában kerül átadásra.

Az első, összesen körülbelül 3300 m2 -ről szóló bérleti szerződés már létre is jött egy nemzetközi logisztikai szolgáltatóval. Balogh László, a VGP Hungary kereskedelmi igazgatója így nyilatkozott: „Örömünkre szolgál, hogy elindíthattuk az új, fenntartható – Magyarországon az ötödik – VGP park kivitelezési munkáit. Különböző potenciális bérlők felől hatalmas igény és érdeklődés mutatkozik az új épületek iránt.”

A Cushman & Wakefield nyújtott tanácsadási szolgáltatást a VGP számára az első bérbeadást illetően. Halász-Csatári Gábor, Partner, a Cushman & Wakefield Magyarország ipari és logisztikai részlegének vezetője kijelentette: „Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy együttműködhettünk a VGP-vel ebben a győri referenciaügyletben. A megállapodás a VGP és a Bérlő professzionális és alapos együttműködésének, illetve a Cushman & Wakefield hozzájárulásának az eredménye. Megbecsüljük a VGP-vel való kiváló kapcsolatunkat, és várakozással tekintünk a további üzletkötésekre a győri és az egyéb helyszíneken.” 

https://www.vgpparks.eu

http://realista.hu