fbpx
Zöldmezős beruházás több százmillióból – logisztikai depó

Zöldmezős beruházás több százmillióból – logisztikai depó

Az online vásárlások számának növekedésével indokolja a Magyar Posta több százmillió forint értékű zöldmezős beruházását, melynek keretében új logisztikai depót építenek Nagykanizsán.

 

Alapkőletétel Nagykanizsán
Az új depó építésénél figyelembe veszik a mai logisztika elveit (Fotó: Magyar Posta Zrt.)

 

A modern csomaglogisztikai elvárásokat figyelembe véve

A bruttó 2800 négyzetméter alapterületű depó alapozási munkái már megkezdődtek. Az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket magába foglaló épületen kívül további 12 ezer négyzetméter külső burkolt területet alakítanak ki.

Az üzem a modern csomaglogisztikai elvárásoknak megfelelően, a postai igények alapján épül: két oldalán hat dokkoló- és öt szintbeli ipari, valamint egy extra kaput helyeznek el, amelyek a kézbesítőjárművek, illetve a szállító kamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd.

 

Emelkedik a kézbesített csomagok száma

Nagykanizsán is évről-évre emelkedik a kézbesített csomagok száma, tavaly mintegy 133 ezer darabot kézbesítettek a posta munkatársai, egy évvel korábban, 2020-ban pedig 115 ezer küldeményt. A növekvő mennyiség indokolja, hogy a csomagok feldolgozása modern körülmények között történjen, ehhez szükséges a logisztikai depó létrehozása.

A depó ellátási körzete Nagykanizsa környékén mintegy 130 település lesz, így az üzem csaknem 140 ezer embert szolgál majd ki.

 

Csomag
A Magyar Posta teljes postai logisztikai infrastruktúráját megújítja (Fotó: Magyar Posta)

 

A fejlesztést az online vásárlás dinamikus növekedése indokolja

Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója a hétfői alapkőletételi ünnepségen emlékeztetett arra: az elmúlt években több logisztikai depót építettek. A fejlesztést az online vásárlás dinamikus növekedése indokolja, „a posta célja, hogy a korszerű munkakörülmények megteremtése mellett minőségi szolgáltatást nyújtson gyors és hatékony csomagfeldolgozással, valamint kézbesítéssel” – áll a közleményben.

A Magyar Posta MPL+ programjának keretében 2023-ig mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést, és informatikai megoldásokat épít be.

Fotó: Népszava

Forrás: https://transpack.hu